Dansk

Søger danskkyndig - Skr dansk 2007

25. juni 2007 af Blomsterpige1 (Slettet)
Hej alle!

jeg har netop, sikkert som mange andre kommende studenter (wehu!) fået mine skriftlige prøver tilbage. Jeg er utilfreds, idet jeg har fået karakteren 8 i dansk. Da jeg læste min stil igen, blev jeg pludselig i tvivl. Jeg havde forventet mere, men tilsidst så jeg mig blind på stilen, og ved ikke rigtig om jeg skal klage.

Det betyder rigtig meget for mig, da det vil løfte mit gennemsnit fra 8,9 til 9,0 hvis bare stilen hæves én karakter.

Derfor min forespørgsel: Jeg søger en der ved hvordan niveauet ligger for en 3.g studentereksamen, vær sød kun at skrive hvis du er sikker på at have disse kompetencer, da jeg skal bruge en oprigtig og konstruktiv mening. Er der nogen der gider det? Så ville jeg blive virkelig glad..

Jeg skrev et essay om dannelse med udgangspunkt i en tekst. Der er trukket parallel til en anden tekst, selvom det ikke var påkrævet.

På forhånd tusind tak! Og held og lykke til alle kommende studenter!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af Makilla85 (Slettet)

Jeg havde samme problem sidste år i skr. engelsk (dog fik jeg 9 i en stil, som både jeg og min lærer synes skulle have haft 10. Jeg havde fået 11 hele året)
Min lærer er også stud.vejleder, og sagde, at jeg højst sandsynligt IKKE fik noget ud af at klage, men at han hellere end gerne ville gøre det på mine vegne, da han syntes at det var superærgerligt. Men han sagde, at jeg lige så godt kunne forberede mig på at det ikke ville ændre noget!
Han havde forsøgt det før, men det er op til skolernes forstandere, om klagen skal sendes videre - dvs. at du skal skrive en klage til ham.
Undervisningsministeriet fik tidligere alt for mange klager og kunne ikke tage sig af allesammen, så nu er det op til den enkelte skole at sortere nogle af klagerne fra.
Men anyway - min lærer og stud.vejleder sagde, at klagerne stort set kun bliver godtaget af forstanderen, hvis du svæver mellem bestået/ikke-bestået! Og selv DEREFTER bliver mange af dem alligevel ikke ændret når de bliver videresendt til højere instanser, og det tager tilmed LANG tid.
Så ud fra det, som jeg har ladet mig fortælle, ser dine chancer for ændring af karakter samt godtagelse af klagen ringe ud :-(

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2007 af Lektie boy (Slettet)

Jeg har faktisk præcis det samme problem som dig. Jeg valgte også at skrive et essay, og jeg fik et kæmpe chok da jeg så, at jeg fik 7 (plejer at få mindst 9-10). Men min lærer siger dog, at essaygenren er meget svær, og at det er farligt at vælge det, da karakteren kan variere fra censor til censor.
Men da min lærer læste min stil, sagde hun, at den lå til ca. 8-9 i karakter(i hvert fald 8 mindst. Men hun sagde dog også, at chancerne for at en klage ville gå igennem var ret lille.

Jeg faldt desuden også fra 9 til 8,9 gennemsnit. Det er ret irriterende. Hvad skal du bruge 9-tallet til?

Svar #3
25. juni 2007 af Blomsterpige1 (Slettet)

8,9 er jo et fint snit.. Men jeg skal egentlig ikke bruge 9-tallet til noget særligt, men det er mest personligt. Jeg har virkelig stræbet efter det 9-tal, og så er det surt, at en sådan ting skal komme i vejen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2007 af Lektie boy (Slettet)

Har det præcis på samme måde. At det var mit personlige mål at opnå 9 i gennemsnit. Og ja, det er meget surt at en uretfærdig karakter ødelægger det, men det er jo et problem at karaktersystemet ikke angiver ens visdom.
Så der er nok ikke så meget andet at gøre end at acceptere det. 8,9 er stadig meget flot - jeg har i hvert fald delvist accepteret det, men nu har jeg en eksamen i morgen som stadig kan ændre lidt.

Skriv et svar til: Søger danskkyndig - Skr dansk 2007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.