Matematik

Km kørsel og liter benzin

20. juli 2007 af Gearløs (Slettet)
Hejsa..

Følgende vil jeg gerne have en forklaring på, så jeg forstår det i nedenstående eksempel, tak :)

En bil kører 100km og bruger 4liter benzin. Dvs. den kører 25km/l
En bil kører 100km og bruger 5liter benzin. Dvs. den kører 20km/l
Hvad så hvis den kører 100km og bruger 4,5liter benzin? 22,5km/l vil jeg umiddelbart sige. Nogen der kan give en grundig forklaring på hvorfor det ikke er tilfældet?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Fordi der beregnes ud fra to forskellige enheder.
Kørte man 1km=1l så kunne du tillade dig at gøre det.
Men i ovenstående eksempler tilbagelægger bilerne forskellige distance pr. liter.
Det du prøver er at finde er et gennemsnit. Det er logisk! For at finde gennemsnit, så burde bilerne bruge samme mængde bezin pr. enhed (km).

bil a) 100km 10l
bil b) 50km 5l
så kunne du sige
bil c)75km 7,5l

men det gør de ikke i dit eksmpel.

Svar #2
20. juli 2007 af Gearløs (Slettet)

åh ja.. Hvor dum kan man være her i sommervarmen :-P
Tusind tak - og god weekend!

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2007 af ibibib (Slettet)

Du kan læse om 3 slags genemsnit her
http://www.infa.dk/pub.php?id=1

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2007 af Peden (Slettet)

Formlen ser sådan ud:

Forbrug pr. liter = Kørte kilometer / liter benzin

Forbrug pr. liter = 100 km / 4,5liter = 22,22km/l

Skriv et svar til: Km kørsel og liter benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.