Matematik
Multiplikationsproblemer :S
18. august 2007 af
spunkieboy (Slettet)
Hey...
jeg har virkelig svedt, eller drukket, min hukommelse om multiplikation ud....
jeg skal gange 363 med 440...
men kan ikke huske hvordan at man gør det i hovedet...selve fremgangsmetoden er jeg gået glip af...
der er 2 metoder jeg plejede at bruge..
hvor man enten stillede det op således:
363*440
eller
363*
400
xyz <---- svaret
jeg ved det bliver 159720, men jeg kan ikke komme frem til det på den rigtige måde..
nogen der kan hjælpe??
og faktisk er det egentlige problem at jeg skulle gange 363 med 4.4
så det er reelt at gange med kommatal jeg ikke kan huske...mener bare jeg plejede at gange op med hundred (så jeg derved får 440, som jeg prøver mig med nu :S)
al hjælp ønskes..
på forhånd tak =)
/cheers
jeg har virkelig svedt, eller drukket, min hukommelse om multiplikation ud....
jeg skal gange 363 med 440...
men kan ikke huske hvordan at man gør det i hovedet...selve fremgangsmetoden er jeg gået glip af...
der er 2 metoder jeg plejede at bruge..
hvor man enten stillede det op således:
363*440
eller
363*
400
xyz <---- svaret
jeg ved det bliver 159720, men jeg kan ikke komme frem til det på den rigtige måde..
nogen der kan hjælpe??
og faktisk er det egentlige problem at jeg skulle gange 363 med 4.4
så det er reelt at gange med kommatal jeg ikke kan huske...mener bare jeg plejede at gange op med hundred (så jeg derved får 440, som jeg prøver mig med nu :S)
al hjælp ønskes..
på forhånd tak =)
/cheers
Svar #1
18. august 2007 af ibibib (Slettet)
Start med at gange 3 med 440, derefter 6 med 440 og derefter 3 med 440.
363*440
___1320 +
__26400 +
_132000 =
_159720
363*440
___1320 +
__26400 +
_132000 =
_159720
Svar #2
18. august 2007 af abk_buch (Slettet)
363*440 =
3*0,3*4,3*4 +
0,6*0,6*4,6*4 +
0,0,3*0,3*4,3*4
sådan her 363*440
------------
1320
+26400
132000 =
3*0,3*4,3*4 +
0,6*0,6*4,6*4 +
0,0,3*0,3*4,3*4
sådan her 363*440
------------
1320
+26400
132000 =
Skriv et svar til: Multiplikationsproblemer :S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
