Matematik

trekants indskreven cirkel

19. august 2007 af masmat (Slettet)
hej jeg ville høre om der er nogen der kan give en/nogle korte beskrivelser/ formler på hvordan man regner radius af en trekants indskreven cirkel og en omskreven? har kan ikke finde mine egne noter

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2007 af peter lind

Indskrevene cirkel kvrod[s(s-a)(s-b)(s-c) ]/s
omskrevne cirkel abc/kvrod[s(s-a)(s-b)(s-c)]/4
Den ene af dem vist nok den omskrevne cirkel gælder også 2R = a/sin(A)= b/sin(B) = c/sin(C)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2007 af mathon


se under vilkårligtrekant
http://www.peecee.dk/index.php?id=62512

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2007 af mathon


vilkårligtrekant --> vilkårlig trekant

Skriv et svar til: trekants indskreven cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.