Matematik
Hjælp til løsning af ligning
21. august 2007 af
leverpostejsmad (Slettet)
Hej. Jeg har lidt problemer med ligningen:
3x - 1 5x - 3
_______ _ ______ = -1
5 4
Jeg håber I kan forstå ligningen. Var lidt svær at skrive op.
Kh. Nanna
3x - 1 5x - 3
_______ _ ______ = -1
5 4
Jeg håber I kan forstå ligningen. Var lidt svær at skrive op.
Kh. Nanna
Svar #1
21. august 2007 af leverpostejsmad (Slettet)
hov. Det gik vist lidt galt..
3x-1/5 - 5x-3/4 = -1
3x-1/5 - 5x-3/4 = -1
Svar #2
21. august 2007 af peter lind
Du skal samle alt der indeholder x på den ene side af ligningen og alt der kun indeholder tal på den anden side. Derefter reducerer du de to sider til en enkelt faktor. Hvis du samler alle x på venstre side vil du således få -2x på venstre side. Derefter deler du ligningen med -2.
Svar #3
21. august 2007 af ibibib (Slettet)
Star med at gange med 20 på begge sider. (4·5=20).
20·(3x-1)/5 - 20·(5x-3)/4 = -1·20
4·(3x-1) - 5·(5x-3) = -20
osv.
20·(3x-1)/5 - 20·(5x-3)/4 = -1·20
4·(3x-1) - 5·(5x-3) = -20
osv.
Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
