Matematik
hjælp til 1 matematik opg!!
09. maj 2004 af
hejza (Slettet)
hjælp til 1 mat..!!!!
håber i vil hjælpe....
Linjen Lk har ligningen
kx-3y=10
er parallel med linjen
m: y=2x+4
håber i vil hjælpe....
Linjen Lk har ligningen
kx-3y=10
er parallel med linjen
m: y=2x+4
Svar #2
09. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
Jaeh - hvis jeg nu siger at 2 linjer der er paralle har samme hældningskvotient, så klarer du den vist derfra
Svar #4
09. maj 2004 af hejza (Slettet)
en cirkel har ligningen
x^2+y^2+10x-14y-7=0
betem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum..
(har lavet det, (vist forkert) for jeg får ikk den rigtige facit..
håber i vil hjælpe....
x^2+y^2+10x-14y-7=0
betem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum..
(har lavet det, (vist forkert) for jeg får ikk den rigtige facit..
håber i vil hjælpe....
Svar #5
09. maj 2004 af Brian (Slettet)
Hjælp til 1 matematik opg :-?
Hvis du siger, at centrum ligger i (x0, y0) og radius er r, så får cirkelien denne ligning:
(x - x0)^2 + (y - y0)^2 = r^2.
Hvis du ganger ud, får du
x^2 + x0^2 -2*x0*x + y^2 + y0^2 -2*y0*y = r^2.
Hvis vi flytter lidt rundt og samler 2. grads-led, 1. gradsled og konstant-led, for vi
x^2 + y^2 - 2*x0*x - 2*y0*y + x0^2 + y0^2 - r^2.
Ud fra ... - 2*x0*x ... kan du se, at det, som x bliver ganget med i din ligning, svarer til -2 gange x-koordinaten til centrum. Og tilsvarende for y-koordinaten.
Derfor kan du ved lidt øvelse og hovedregning aflæse, af din ligning, at
x0 = -5 (fordi -2*-5 = +10)
y0 = 7 (fordi -2*7 = -14)
Nu har jeg så givet dig centrum, håber dette sætter dig i stand til at kome igennem til dit facit.
Hvis du siger, at centrum ligger i (x0, y0) og radius er r, så får cirkelien denne ligning:
(x - x0)^2 + (y - y0)^2 = r^2.
Hvis du ganger ud, får du
x^2 + x0^2 -2*x0*x + y^2 + y0^2 -2*y0*y = r^2.
Hvis vi flytter lidt rundt og samler 2. grads-led, 1. gradsled og konstant-led, for vi
x^2 + y^2 - 2*x0*x - 2*y0*y + x0^2 + y0^2 - r^2.
Ud fra ... - 2*x0*x ... kan du se, at det, som x bliver ganget med i din ligning, svarer til -2 gange x-koordinaten til centrum. Og tilsvarende for y-koordinaten.
Derfor kan du ved lidt øvelse og hovedregning aflæse, af din ligning, at
x0 = -5 (fordi -2*-5 = +10)
y0 = 7 (fordi -2*7 = -14)
Nu har jeg så givet dig centrum, håber dette sætter dig i stand til at kome igennem til dit facit.
Skriv et svar til: hjælp til 1 matematik opg!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
