Matematik

Løsning Ax=0

23. august 2007 af Dahl (Slettet)
Er det muligt at finde løsningen til det homogene linningssystem Ax=0 på parametrisk vektorform ved hjælp af en TI-89 Titanium?
Det er kun x der er ukendt!
Håber i kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af Riemann

Jeg forstår ikke helt præcis hvad dit problem er.

Men hvis A er en matrix, og x er en vektor så kan du sagtens løse ligningen A x = 0 med TI 89. Slå op under Gauss-Jordan-elimination eller evt. bare Gauss Elimination i din manual.

Svar #2
23. august 2007 af Dahl (Slettet)

Ja A er en matrix og x er en vektor.
Har forsøgt at finde noget om "Gauss-Jordan-elimination" i min manual og via google, men har desværre ikke fundet noget.

Har du evt et link der viser hvordan det skal gøres?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2007 af Sonja R (Slettet)

Hmmm, altså hvis x ikke er nul så er A med mindre selvfølgelig det er vektorer og matricer, så følg #1...

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2007 af Riemann

Prøv at se om der er en kommando der hedder noget med rref.

På TI-83+ man kan bare skrive rref(A), så omskriver den til reduceret række echelon-form (dvs., udfører gauss-jordan-elimination).

Svar #5
23. august 2007 af Dahl (Slettet)

rref(A) ser ud til at virke.
Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2007 af Sentinox (Slettet)

Lige for at supplere:

Samtlige matrixkommandoer kan findes ved at trykke "math" og herefter vælge "matrix".

Korrekt er rref: "Reduced row echelon form"

//Sentinox

Skriv et svar til: Løsning Ax=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.