Matematik

Areal HASTER

23. august 2007 af Billal001 (Slettet)
En såkasse har disse indvendige mål:
længde 53 cm, bredde 29 og højde 7 cm.

A) Beregn arealet af såkassens bund.

Er det så ikke bare grundlinie gange højde. Så 53 * 7 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Længde gange bredde bruges til at beregne areal. Du bruger højden til at beregne rumfang.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Arealet er længden gnge bredden (i kvadratmeter) altså 0,53 m* 0,29 m. (meter gange meter er kvadratmter, og det er der næsten ingen udenfor matematikkredse, der ved. Du ser og hører eftest noget i stil med dette her:
maleriet måler 40*5o centimeter, og
skuden sejler 10 sekundmeter (den enhed findes ikke) og
hastigheden er 40 kilometer (står oven i købet p vore skilte, kun Australien skriver 50 km/h
o.s.v., o.s.v.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Såkassens bundareal er givet ved kassens længde gange bredde, dvs.

længde * bredde = 53 cm * 29 cm = 1537 cm ^2

Kassens højde er kun interessant, hvis du skal vide noget om rumfanget (volumen) af kassen eller sidestykkernes areal.

Håber du forstår ;-)

Svar #4
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

Tusind tak :) Det var da, det man kalder hurtigt service :P

Svar #5
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

Så det er 0.53 * 0.29 = 0.1537

1537 * 100 = 15.37?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Ja, hvis du vil have det i meter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du SKAL huske enhederne, ellers kører du sur i det, enhederne er vigtigere end tallene, sagde min gamle lærer altid, altså
0,53 meter * 0,29 meter = 0,15 kvadratmeter.
Der skal ikke flere decimaler med end der er det opgivne, her 3 betydende ciffre

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Kvadratmeter selvfølgelig!

Svar #9
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

Okay, det også sådan jeg gjorde aller først #3

Svar #10
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

Og hvis det nu er jeg skal finde hvor mange planter af sorten diamant der ca. kan blive i såkassen pr. cm².

Jeg gør på følgende måde: 1700 planter / 1537 cm² = 1,10 pr. cm²

Right?

Brugbart svar (1)

Svar #11
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, enheden er forkert, venstresiden giver planter pr. kvadratmeter og på højresiden har du en arealenhed - du SKAL huske de rigtige enhedsangivelser.

Svar #12
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

Jamen, er resultatet rigtigt? Kan du godt sige det sådan mere præcist, ang. enhederne.

Svar #13
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

Så istedet for planter så skal der stå planter pr. kvadratmeter og i stedet for cm² så arealenhed?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

så skla resultatet være 1,10 plante pr. kvadratcentimeter, så har du samme enhed på begge sider. Synes du det lyde rimeligt?

Svar #15
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

kvadratmeter er det samme som cm3 ikke?

Svar #16
23. august 2007 af Billal001 (Slettet)

centimeter mener jeg

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#10

Hvis der står i opgaveteksten, at der kan være 1700 planter i kassen, så er din udregning korrekt (bortset fra en afrunding, så det bliver 1,11 planter pr. cm^2).

#15

Nej, en kvadratcentimeter forkortes cm^2. cm^3 er en kubikcentimeter, som er et rummål (anvendes om rumfang).

Håber, du er blevet klogere ;-)

Skriv et svar til: Areal HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.