Matematik

Sæt udenfor parentes.

26. august 2007 af Janik-123456 (Slettet)
Jeg har lavet nogle opg. med at sætte udenfor parentes.

Fx.
11Lp + 11Kp + 11Tp = 11p(L + K + T)
&
(a + b)L - (a + b)wR = (a + b)(L - wR)

Blandt mange.
Her har jeg så sagt, det der går igen skal sættes udenfor parentes.

Men er så nået til denne:

a^2b – ab^2 = ab(a - b)
Jeg ved hvad den er, men hvad kan jeg sige til den altså udover at a & b går igen.
Hvordan skal jeg forklare ^2?


Hjælp ville være fantastisk x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du har jo lavet det helt korrekt. Du kan jo læse det som aab-abb.

Svar #2
26. august 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Ja men jeg vil gerne ha en regl som jeg kan huske.

At når noget står i anden skal jeg et eller andet.

x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Reglen siger: Fælles faktorer i addenderne kan sættes udenfor en parantes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2007 af Esbenps

#2
Du har jo sådan set selv skrevet reglen op:

"Her har jeg så sagt, det der går igen skal sættes udenfor parentes."

I dit tilfælde med a*a*b - a*b*b er det kun a*b der går igen i begge led og derfor skal (kan) det sættes uden for parantes. Det er jo IKKE a*a eller b*b der går igen i begge led...

Skriv et svar til: Sæt udenfor parentes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.