Matematik
Arealet
26. august 2007 af
per-sempre (Slettet)
Hej alle sammen..!
Håber der er nogen der ka hjælpe mig med følgende opgave, jeg har selv forsøgt, men ka ikke få det til at passe:
Vi har en funktion f(x)=2x+e^-x , x>-2
Med k betegnes et tal, der er større end 1. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningen y = 1, y=2x og x=k en punktmængde, der har arealet A(k)
1) Beregn A(3)
Jeg kan ikke få det til at passe, da det giver mig to mulige x-værdier for den ene og en der ik kan passe i den anden y-værdi..
Har virkelig brug for hjælp..
PÅ forhånd mange tak
Håber der er nogen der ka hjælpe mig med følgende opgave, jeg har selv forsøgt, men ka ikke få det til at passe:
Vi har en funktion f(x)=2x+e^-x , x>-2
Med k betegnes et tal, der er større end 1. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningen y = 1, y=2x og x=k en punktmængde, der har arealet A(k)
1) Beregn A(3)
Jeg kan ikke få det til at passe, da det giver mig to mulige x-værdier for den ene og en der ik kan passe i den anden y-værdi..
Har virkelig brug for hjælp..
PÅ forhånd mange tak
Svar #1
26. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
y=2*x er asymptote til kurven, så det gælder altså om at integrere fra -2 til K og derefter tage grænseværdien
Svar #2
26. august 2007 af per-sempre (Slettet)
gider du forklare mig det mere enkelt.. synes det lyder indviklet og ved heller ikke hvad integrere betyder..
Skriv et svar til: Arealet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
