Matematik
Enheder
27. august 2007 af
Erik Morsing (Slettet)
Specielt til 10. klasserne.
Hvis jeg har et ligning, hvor der står:
30 km/time * 2 timer = (30 km * 2 timer)/time = 60 km, hvordan kan jeg så forsvare, at jeg forkorter med tiden i tæller og nævner, når det står i flertal det ene sted (timer) og i ental det andet sted (time)? Kan jeg bare se stort på det, eller benytter jeg et lille trick?
Hint: Svaret liger i jeres regneregler.
Hvis jeg har et ligning, hvor der står:
30 km/time * 2 timer = (30 km * 2 timer)/time = 60 km, hvordan kan jeg så forsvare, at jeg forkorter med tiden i tæller og nævner, når det står i flertal det ene sted (timer) og i ental det andet sted (time)? Kan jeg bare se stort på det, eller benytter jeg et lille trick?
Hint: Svaret liger i jeres regneregler.
Svar #1
27. august 2007 af Esbenps
Det er fordi, der blandes lidt rundt i alment sprog og fysik. Det bør egentlig være ental begge steder. Ja, det lyder dumt, når der står 2time...
Ideen er, at '2time' betyder, at du 2 gange har '1 time' eller 2*1time = 2time.
Du undgår det lettere og mere elegant ved at kalde time(r) for h eller t:
30km/h * 2h = 30*2km*h/h = 60km.
Ideen er, at '2time' betyder, at du 2 gange har '1 time' eller 2*1time = 2time.
Du undgår det lettere og mere elegant ved at kalde time(r) for h eller t:
30km/h * 2h = 30*2km*h/h = 60km.
Svar #2
27. august 2007 af Esbenps
Hvis du gerne vil beholde hele ordet 'time(r)' så bare behold det og tænk ikke videre over, at det ene er ental og det andet er flertal. Det er fordi der blandes lidt rundt i alment sprog og fysik.
Svar #3
27. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
#2
et var nu lidt andet, jeg havde i tankerne, der bliver faktisk ikke blandet rundt på det.
et var nu lidt andet, jeg havde i tankerne, der bliver faktisk ikke blandet rundt på det.
Skriv et svar til: Enheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
