Matematik
Reducering af Udtrykke
30. august 2007 af
hollak (Slettet)
Hey guys ... Skal op til en slags "Mundtlig prøve" imorgen. Vi skal sku huske alt hva vi har lært i 1g... Men problemet er bare at jeg ikke rigtigt huske reducering...
Hvordan Kan man eks. reducer en ligning som dette:
3(p+q)^2-6p(q-p).
Hvordan Kan man eks. reducer en ligning som dette:
3(p+q)^2-6p(q-p).
Svar #1
30. august 2007 af mathon
3(p+q)^2-6p(q-p) = 3(p^2+2pq+q^2) - (6pq-6p^2) = 3p^2+6pq+3q^2-6pq+6p^2 =
9p^2+3q^2
Svar #2
31. august 2007 af nightvisionz (Slettet)
Jeps.. Du skal bare huske altid at udregne potens først, dernæst gange ind i paranteserne.
Husk:
(x+y)^2: Første led i anden + andet led i anden + det dobbelte produkt :)
= x^2 + y^2 + 2xy
(x-y)^2: Første led i anden + andet led i anden - det dobbelte produkt
= x^2 + y^2 - 2xy
(x+y)(x-y): De to tals sum ganget med de samme to tals differens (håber det er forklaret rigtigt :P)
= x^2 - y^2
Husk:
(x+y)^2: Første led i anden + andet led i anden + det dobbelte produkt :)
= x^2 + y^2 + 2xy
(x-y)^2: Første led i anden + andet led i anden - det dobbelte produkt
= x^2 + y^2 - 2xy
(x+y)(x-y): De to tals sum ganget med de samme to tals differens (håber det er forklaret rigtigt :P)
= x^2 - y^2
Skriv et svar til: Reducering af Udtrykke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
