Matematik

a & b opgave. Stor brug for hjælp.

01. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)
Jeg er helt lost.

Har en opg., eller har flere men lad os starte med en.

Generation 60+

Tekst:
I disse år oplever verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år:
I 1950 var der 205 millioner på verdensplan, i 2006 var tallet 688 millioner, og i 2050 vil næsten 2 milliarder verden over være over 60.

Antallet af mennesker i verden over 60 år vokser kraftigt. I en model beskriver man denne udvikling ved
y=b*a^x,
hvor x er antal år efter 1950, og y er antal mennesker over 60 år.

a) Brug udklippets oplysninger om 1950 og 2006 til at bestemme tallene a & b.

b) Forklare, hvad tallene a & b fortæller om antallet af mennesker over 60 år.

c) Bestem antallet af mennesker over 60 år i 2050 ifølge modellen.
Kommentér udklippets prognose for 2050.


- Det var alt der står i opgaven.
& jeg ed ikke hvad jeg skal.
Har kigget lidt i mine bøger og fundet en formel der hedder:
Forskrift ud fra 2 punkter P(x,y) & Q(x2,y2) på grafen.

a=x2-x1 kvad(y2/y1)

b=y1/a^x1

Er det den jeg skal bruge, og i såfald, hvro får jeg tallene fra?
Jeg har jo kun 205 & 688 mio.


Det skal helst skæres ud i pap. i tumpe til mat.


Tak på forhånd x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2007 af ibibib (Slettet)

Da 2006 er 56 år efter 1950 har du punkterne (0, 205) og (56, 688).

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2007 af Pavilion (Slettet)

Ah..

Så den kommer til at hedde:
(0(x1),205(y1))(56(x2),688(y2))

a= 56-0 kvad(688/205) = 102,6 (hvad?)

b= 205/102,6^0 = 205 (?)

Mange tak. Trist at tænke på jeg har kigget på den opg i 1½ time x/




Men i 2? Hvad skal jeg sige der?
& c'eren?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2007 af Pavilion (Slettet)

(Min søs's.)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

a= 1,02...

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

205=b*1,02 <=> 205:1,02= b200,9

Y=200,9*1,02^x

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2007 af Pavilion (Slettet)

Hvordan får du a til at blive 1,02?

Og 5#?

Hvad gør du der?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

56kvad(688/205)= 1,02

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg håber du har forstået det:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2007 af Pavilion (Slettet)

Jeg får det altså ikke til at give 1,02 x/
Hvad gør jeg galt?

Og er der ikke stor forskel hvis den ene blir 200,9 og den anden 1,02?
Eller betyder det ikke noget.

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

lige en rettelse: 205:1,02^0= b:205

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

det er fordi at du skal taste: 2nd^(688/205)= 1,02.. prøv lige

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

du skal først trykke: 56 2nd(Second)^(688/205)=

Svar #13
02. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Min lommeregner kan ikke.

solve(x=(56-0)*Kvad(688/205),x)
x = 102,59

Og du siger jeg skal i 2nd.

solve(x=(56^2)Kvad(688/205),x)
x = 1594,48


Hilfe?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Der er forskel på kvadratroden og den x'te rod.
Du benytter fejlagtigt kvdratroden.

Svar #15
02. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Ok mange tak. Har fundet ud af det nu xD

Svar #16
02. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Men så er der stadig opg. c)

Bestem antallet af mennesker over 60 år i 2050 ifølge modellen.
Kommentér udklippets prognose for 2050.

x(

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Bestem først x og indsæt derefter i modellen.

Svar #18
02. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

så jeg siger:
x=200*1^60
x=200

??

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, x er antal år efter 1950. Hvad er x så?

Svar #20
02. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

y=b*a^x

200*1^1950-2050 ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.