Matematik

Skæringspunkterne mellem en linie og en hyperbel???

01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)
Jeg skal beregne skæringspunkterne mellem parablen med ligningen y=x^2-3 og hyperblen med ligningen:
f(x)=(3/2x-4)+1
Er der nogen der har forstand på det? kan man bruge substitutionsmetoden, eller???

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2007 af Esbenps

Jeg antager, du mener 3/(2x-4)+1 istedet for det du skrev.

Sæt dem lig hinanden:

x^2 - 3 = 3/(2x-4) + 1

Løs ligningen.

Du finder tre skæringspunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2007 af mathon


(3/2x-4)+1 = x^2-3...løs ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2007 af mathon


3/(2x-4) + 1 = x^2 - 3...løs ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2007 af mathon


...har du grafregner?...

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2007 af mathon


3/(2x-4) + 1 = x^2 - 3

eller

2x^3 - 4x^2 - 8x + 13 = 0

Svar #6
01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Okay, jeg har fået ligningen til -x^2+3/2x=0, men kan ikke lige se hvordan jeg skal kunne få tre skæringspunkter ud af det..

Svar #7
01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Ja, jeg har grafregner. En TI-89

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2007 af mathon


2x^3 - 4x^2 - 8x + 13 = 0

x1 = -1,90145, x2 = 1,32871 og x3 = 2,57274

Svar #9
01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Okay, jeg prøver..
Mange tak for hjælpen.. :o)

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2007 af mathon


på TI-89

gør følgende

tryk F4
Define f(x)= 3/(2x-4) + 1
Define g(x)= x^2-3

tryk APPS
vælg 2:Y=Editor
y1=f(x)
y2=g(x)

tryk APPS
vælg 4:Graph



og du ser en grenopadvendende parabel skærende de to hyperbelgrene tre steder...

Skriv et svar til: Skæringspunkterne mellem en linie og en hyperbel???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.