Matematik

Argumenter for komplekse tal

02. september 2007 af Søren_B (Slettet)
Argumentet for et komplekst tal kan bestemmes udfra cos(theta) = a/r og sin(theta) = b/r - i vores tilfælde er (a,b,r) = (-sqrt(3),1,2).

I cos(theta) = a/r får jeg theta til (5pi)/6 og i sin(theta) = b/r får jeg theta til pi/6. Hvilken en skal vælges?



Svar #1
02. september 2007 af Søren_B (Slettet)

Ahh, theta kan skrives som -pi/4 eller 7pi/4?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af peter lind

du får også løsningerne 2pi-5p/6 og pi-pi/6. Tegn en figur, så bliver det lidt klarere.

Svar #3
02. september 2007 af Søren_B (Slettet)

Så de er allesammen repræsentanter for forskellige områder af enhedscirklen, som tallet inddeler cirklen i?

Skriv et svar til: Argumenter for komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.