Fysik

strømstyrke

03. september 2007 af do-zap (Slettet)
opg er:

en tøretumbler har en moter med en effekt på 300w
og et varmelegeme med effekt på 3000w. tøretumbleren tilsluttes 230v.

så skal jeg beregne strømstyrken gennem moteren og varmelegemet. plz hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Effekten P=e*i*cos(v), hvor v er vinklen mellem strøm og spænding, i dit tilfælde sandsynligvis sat lig 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af mathon


Erik - ovenstående er - med den opgaveformulering - effektivværdier, så SKIP den faseforskydning!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2007 af mathon



benyt I = P/U

I_motor = 300W/(230V) =

I_varmelegeme= 3000W/(230V) =

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Ok man forsøger jo bare at gøre det så korrekt som muligt, det har jeg også indtryk af, at du gør, du har skrevet mange altfor indviklede ting til gymnasiasterne, men det har du måske glemt? Så kan jeg hurtigt finde det frem.
I øvrigt, hvis jeg ikke havde skrevet, så var jeg sikker på, at du havde gjort det. Ikke sandt? Derfor skrev jeg det.
OK?

Skriv et svar til: strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.