Matematik

Bestem værdier, voksende funktion

03. september 2007 af pox (Slettet)
Søger hjælp til denne opgave:

En funktion f er bestemt ved
f(x) = x^3 + bx^2 + 3x + 4
hvor b er et tal
- Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

differentieret:
f'(x) = 3x^2 + 2bx + 3

så er jeg lidt lost..

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af mathon


f'(x) = 3x^2 + 2bx + 3 , hvis graf er en grenopadvendende parabel, hvis minimum skal være større end nul,

hvilket er tilfældet, når diskriminanten er negativ

(2b)^2 -4*3*3<0

bestem b

Svar #2
03. september 2007 af pox (Slettet)

så er det 2b^2 -4*3*3 = 0?

og isolere b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af mathon


(2b)^2-4*3*3<0

(2b)^2<36

|2B|<6

-6<2b<6

-3<b<3


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2009 af viciouz (Slettet)

Hvorfor skal minimum være større end nul?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2009 af A. Nilsson (Slettet)

Hej med jer, er der en der kan svare på hvorfor 2b bliver til 2B i numeriske klammer og at der derefter bliver -6 på venstre side af 2b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af mathon

(2b)2 < 36

|2b| < 6
2|b| < 6

|b| < 3

for b≥0
            b<3 dvs med delløsningen 0≤b<3
for b<0
-b<3 ⇔ b>-3
dvs med delløsningen -3<b<0

samlet løsning

         -3<b<3


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2014 af tju (Slettet)

er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor der bruges "større- eller mindre"-tegn? 
Og er der ikke en fejl, i og med (2b)2 regnes videre som 2b2 i stedet for 4b2?


Skriv et svar til: Bestem værdier, voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.