Matematik

en af de sværeste :O

03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)
en forskrift er givet ved f(t)=3,00-3,00*e^-0,0116t
hvor f(t) er målt i millimol pr. liter, og t er målt i sekunder.

Beregn, hvor lang tid der går, før bromkoncentrationen er 1,50 millimol pr. liter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af memomo (Slettet)

Du sætter da bare 1,5 ind på f(t)'s plads sådan at der står:

1,50=3,00-3,00*e^-0,0116t

Herefter isolerer du t og så har du tiden :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

Så sætter du vel bare ligningen = dit svar og isolere t

Dvs.

1,50=3,00-3,00*e^-0,0116t

Svar #3
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

hvordan vil du isolere t :O?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

Jeg ville bruge lommeregneren :D

Solve er en genial knap :P

Svar #5
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

altså, så der kommer til at stå t=3,00-3,00*e^-0,0116t-1,50 elelr hva ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du skal huske enhederne, så har du meget bedre styr på det.

Svar #7
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

er det da forkert det jeg har skrevet :O?

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Det duer jo ikke. Du har stadig t til at stå på den ene side.

Kig med her:

1.50 = 3.00 - 3.00*e^(-0.0116t)

3 flyttes over på den anden side.

3 - 1.5 = 3*e^(-0.0116t)

Du dividerer igennem med 3.

1.5/3 = e^(-0.0116t)

Brug at ln(e^x) = x

ln(1.5/3) = -0.0116t

Divider med -0.0116 på begge sider.

t = ln(1.5/3)/-0.0116

Bare spørg hvis du har spørgsmål. (Har du lært om logaritmer?)

Svar #9
03. september 2007 af the-tharchan (Slettet)

jaja heh, tak for hjælpen, så sætter jeg det vel bare ind på lommeregnen og så får jeg svaret eller hva (:?

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Jah. Det giver '59.75...'. Men kun hvis du kan følge fremgangsmåden i #8. Ellers tager vi den om.

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#10.
..og enheden er sekunder.

Skriv et svar til: en af de sværeste :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.