Matematik

Differentialligning hvis graf gaar gennem bestemt punkt!

03. september 2007 af Malfoy (Slettet)
Hej!
Jeg har faaet stillet fo'lgende opgave af min laerer, som jeg er gaaet lidt i staa med (gaelder opgave b og c). Haaber derfor der er nogle der vil bruge et par minutter paa at hjaelpe mig. Her kommer opgaven:

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen

dy/dx=(3y^2)(x-1)

Det oplyses, at f(1)= -2.

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)).
Denne del af opgaven har jeg lo'st og jeg faar ligningen til at blive:

y = -2

b) Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf går gennem punktet (1,f(1)).

c) Bestem minimumsværdien for denne løsning.


Haaber paa respons,
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af peter lind

Du kan finde en løsning til differentialligningen ved separarion af variable:

dy/(3y^2) = (x-1)dx


Svar #2
03. september 2007 af Malfoy (Slettet)

Og hvordan gør jeg helt præcist det? Min lærer gennemgik stoffet om "seperation af variable" idag og jeg forstår ærlig talt ikke en sk*i af det.
Er det noget du kunne forklare?


På forhånd mange tak,
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af mathon


beregning af stamfunktion

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=66105


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af mathon


beregning af stamfunktion --> beregning af stamfunktioner

Svar #5
04. september 2007 af Malfoy (Slettet)

#3) Tusind tak for hjælpen mathon. Jeg tror endelig jeg har fundet ud af hvordan det skal gøres.



Skriv et svar til: Differentialligning hvis graf gaar gennem bestemt punkt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.