Fysik
effekten
04. september 2007 af
chiqqa (Slettet)
hey alle sammen :) håber i kan hjælpe mig med følgende, da jeg er gået i stå her til sidst.
EN bageovn omsætter energi med effekten 2,0 kW.
a) i løbet af 5 min vil ovnen omsætte så så meget elektisk energi --> har jeg beregnet den til:
6,0 * 10^5 J
bageovnens temp. T som funktion af tiden t fra bageovnen tændes, beskrives ved:
T = 471 grader - 250 grader * e^(-a*t)
a har værdien = 0,042 min^-1
varmekapasiteten 6,3 kJ/K
b) bestem hvor lang tid der går, fra bageovnen tændes, til dens temp. når op på 200 grader.
det har jeg fået til ca. 12,1 min
Men hvordan er jeg så istand til at beregne følgende:
Med hvor stor effekt afgiver bageovnen energi til omgivelserne ved denne temperatur ?????
håber i kan hjælpe
på forhånd TAK??
EN bageovn omsætter energi med effekten 2,0 kW.
a) i løbet af 5 min vil ovnen omsætte så så meget elektisk energi --> har jeg beregnet den til:
6,0 * 10^5 J
bageovnens temp. T som funktion af tiden t fra bageovnen tændes, beskrives ved:
T = 471 grader - 250 grader * e^(-a*t)
a har værdien = 0,042 min^-1
varmekapasiteten 6,3 kJ/K
b) bestem hvor lang tid der går, fra bageovnen tændes, til dens temp. når op på 200 grader.
det har jeg fået til ca. 12,1 min
Men hvordan er jeg så istand til at beregne følgende:
Med hvor stor effekt afgiver bageovnen energi til omgivelserne ved denne temperatur ?????
håber i kan hjælpe
på forhånd TAK??
Svar #1
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis du beregner opvarmningshastigheden til tiden t=0, kan du finde ovnens varmekapacitet, da der ikke tabes varme, når du lige tænder for den.
V.h.a. varmekapaciteten kan du finde, hvor meget at den tilførte energi, der omsættes til opvarmning af ovnen. Resten tabes til omgivelserne.
V.h.a. varmekapaciteten kan du finde, hvor meget at den tilførte energi, der omsættes til opvarmning af ovnen. Resten tabes til omgivelserne.
Skriv et svar til: effekten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
