Matematik
Bestem det størst mulige areal af rektanglet
04. september 2007 af
Jaf (Slettet)
Hej. Jeg er gået i stå i en aflevering: opgaven lyder således:
Figuren viser grafen for funktionen:
f(x) = 80 - 2x
sammen med et rektangel i koordinatsystemets
begyndelsespunkt O(0,0), og det
modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f
a) Angiv arealet af rektanglet som en funktion af x.
b) Bestem det størst mulige areal af rektanglet.
Arealet som en funktion af x har jeg fået til f(x) = 80-2x * x, men hvordan jeg skal bestemme det størst mulige areal kan jeg ikke lige just se mig ud af
Figuren viser grafen for funktionen:
f(x) = 80 - 2x
sammen med et rektangel i koordinatsystemets
begyndelsespunkt O(0,0), og det
modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f
a) Angiv arealet af rektanglet som en funktion af x.
b) Bestem det størst mulige areal af rektanglet.
Arealet som en funktion af x har jeg fået til f(x) = 80-2x * x, men hvordan jeg skal bestemme det størst mulige areal kan jeg ikke lige just se mig ud af
Svar #1
04. september 2007 af ibibib (Slettet)
a) længde·bredde = (80-2x)·x = 80x-2x²
b) Bestem toppunktet eller benyt differentialregning (f '(x)=0).
b) Bestem toppunktet eller benyt differentialregning (f '(x)=0).
Svar #2
27. april 2015 af lisa1458 (Slettet)
#1 a) længde·bredde = (80-2x)·x = 80x-2x²
b) Bestem toppunktet eller benyt differentialregning (f '(x)=0).
Hej jeg sidder selv og laver den nu :-) og hvordan kan det være du får opgave a til 80x-2x2 og ikke bare 80-2x2?
Skriv et svar til: Bestem det størst mulige areal af rektanglet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
