Matematik
Sammenhænge mellem log(y) og log(x)
04. september 2007 af
shafh (Slettet)
Hej.
Jeg har fået en opgave i en aflevering som jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal svare.
I opgaven får jeg givet denne funktion:
f(x)=100*x^2 (eller y=100*x^2).
Dertil får jeg informeret at ligningen kan omskrives til:
log(y)=log(100)+ 2 · log(x)
Derefter bliver der spurgt hvilken type sammenhænge der er mellem log(y) og log(x).
Jeg er en del i tvivl hvad jeg skal svare, og hvilken metode jeg skal benytte for at bevise det.
Jeg håber der er en som kan hjælpe mig eller bedre give mig en rød tråd.
Jeg har fået en opgave i en aflevering som jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal svare.
I opgaven får jeg givet denne funktion:
f(x)=100*x^2 (eller y=100*x^2).
Dertil får jeg informeret at ligningen kan omskrives til:
log(y)=log(100)+ 2 · log(x)
Derefter bliver der spurgt hvilken type sammenhænge der er mellem log(y) og log(x).
Jeg er en del i tvivl hvad jeg skal svare, og hvilken metode jeg skal benytte for at bevise det.
Jeg håber der er en som kan hjælpe mig eller bedre give mig en rød tråd.
Svar #1
04. september 2007 af mathon
log(y)=log(100)+ 2 · log(x)
eller
log(y) = 2*log(x) + 2
sammenlign den med noget, du kender:
y = a*x + b...hvilken type funktion er det???
Hvilken sammenhæng siger man, at der er mellem x og y???
Svar #3
04. september 2007 af shafh (Slettet)
Jamen, altså... Funktionen er en potensfunktion. Så der må vel være en logaritmisk sammenhænge. Men kan ikke lige finde ud af at bevise det.
Svar #4
05. september 2007 af mathon
y = a*x + b er ligningen for en lineær graf = ret linje
man udtrykker det ved at sige: "der er en lineær sammenhæng mellem x og y"
hvis x og y erstattes af log(x) og log(y),
så
log(y) = a*log(x) + b
siges: "der er en lineær sammenhæng mellem log(x) og log(y)"
specifikt her
log(y) = 2*log(x) + 2
Skriv et svar til: Sammenhænge mellem log(y) og log(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
