Kemi
pH :D
05. september 2007 af
sus-gym (Slettet)
vi har 3 opløsninger:
1) 100 ml 0,245 M CH3COONa
2) 50 ml 0,150 M NaOH
3) 100 ml 0,220 M HCl
Opløsningerne 2 & 3 blandest (temp 25)
a) beregn pH for blandingen?
b) beregn de sktuelle koncenrtioner af Na+, Cl- og OH- i blandingen
jeg siger på forhond tak for al hjælp :D
- signe
1) 100 ml 0,245 M CH3COONa
2) 50 ml 0,150 M NaOH
3) 100 ml 0,220 M HCl
Opløsningerne 2 & 3 blandest (temp 25)
a) beregn pH for blandingen?
b) beregn de sktuelle koncenrtioner af Na+, Cl- og OH- i blandingen
jeg siger på forhond tak for al hjælp :D
- signe
Svar #1
05. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
a)
n_NaOH = (50 mL)*(0,150 mol/L) = 7,5 mmol
n_HCl = (100 mL)*(0,220 mol/L) = 22 mmol
Altså er der overskud af HCl (syre).
n_overskud_syre = n_HCl - n_NaOH
n_overskud_syre = 14,5 mmol
Den samlede volumen er:
V_samlet = 100 mL + 50 mL = 150 mL
Altså må koncentrationen af H3O+'er være lig med:
C = n_overskud_syre/V_samlet = (14,5 mmol)/(150 mL) = 0,097 mol/L
pH-værdien må så være:
pH = -log(0,097) = 1.013
n_NaOH = (50 mL)*(0,150 mol/L) = 7,5 mmol
n_HCl = (100 mL)*(0,220 mol/L) = 22 mmol
Altså er der overskud af HCl (syre).
n_overskud_syre = n_HCl - n_NaOH
n_overskud_syre = 14,5 mmol
Den samlede volumen er:
V_samlet = 100 mL + 50 mL = 150 mL
Altså må koncentrationen af H3O+'er være lig med:
C = n_overskud_syre/V_samlet = (14,5 mmol)/(150 mL) = 0,097 mol/L
pH-værdien må så være:
pH = -log(0,097) = 1.013
Skriv et svar til: pH :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
