Matematik
Gang ud i parenteser?
06. september 2007 af
Skat1 (Slettet)
Jeg har fået nogen opgaver og kan bare ikke finde ud af at regne dem ud..
Håber nogen vil hjælpe mig med dem her 3:
Gang følgende parenteser ud:
(-4+b)(b+3)
(3*x-y)(x+y)
(2x+y)(y-3x)
kan bare ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre:/
Håber nogen vil hjælpe mig med dem her 3:
Gang følgende parenteser ud:
(-4+b)(b+3)
(3*x-y)(x+y)
(2x+y)(y-3x)
kan bare ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre:/
Svar #1
06. september 2007 af mathon
...brug reglen (a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd
gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes...
Svar #2
06. september 2007 af mathon
eks. 1:
(-4+b)(b+3) = (-4)*b + (-4)*3 + b*b + b*3 =
-4b - 12 + b^2 + 3b =
b^2 - b - 12
Svar #3
06. september 2007 af Skat1 (Slettet)
er jeg rigtig begyndt ved den anden så:
(3*x-y)(x+y)
(3)*x +(3)*y+3*x*x+x*y+y*x+y*y?
(3*x-y)(x+y)
(3)*x +(3)*y+3*x*x+x*y+y*x+y*y?
Skriv et svar til: Gang ud i parenteser?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
