Matematik

bestem opg.

08. september 2007 af lith (Slettet)
Hej..håber der er nogen der kan hjælpe med denne opg.

på forhånd tak :-)
....
Opg)
idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)= ax^2+b og g(x)= 2*kvadratrod af x og x> 0.

a) bestem tallene a og b sådan at graferne f(x) og g(x) går gennem punktet A( 1,2) og således at graferne har en fælles tangent i A

b) bestem en ligning for fællestangenten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

a) Bestem g(2) og g' (2).
Du kan derefter bestemme a ved at løse ligningen f' (2) = g' (2).
Du kan derefter bestemme b ved at løse ligningen f(2) = g(2).

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#1

Metoden er rigtig nok, men du skal bestemme g(1) og f(1), idet A's x-værdi er 1.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#2

He he - og nu er det mig der fjumre...

Bestem g(1) og g'(1) ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

#2 og #3. Det har du naturligvis ret i.

Svar #5
08. september 2007 af lith (Slettet)

okey mange tak..

hvad med b)hvordan kan den løses??.

påforhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal "bare" bestemme tangentens ligning. Det har du sikkert gjort flere gange før...

Svar #7
08. september 2007 af lith (Slettet)

hm..har ikke helt styre på hvordan jeg skal finde en fælles tangent

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

hmm. Har du læst #6? Bestem ligningen for EN tangent.

Skriv et svar til: bestem opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.