Matematik

løs ligning om funmtion

09. september 2007 af tdb (Slettet)
Jeg har to funktioner.
f(x) = 1/4x^2 - x + 2
og
g(x) = 1/3 x + 3

jeg skal løse ligningen: f(x) = g(x).

har gjort sådan:
1/4x^2 - x +2 = 1/3 x + 3 =>
1/4x^2 - (1 1/3)x -1 = 0 og regnet den ud som 2. gradslinging og fået løsningen x= 6 eller x = -2/3. Er det rigtigt?

Så skal jeg også løse uligheden f(x) < g(x)
der skal dog stå mindre end eller lig med men ved ikke hvordan jeg skal skrive det her.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

-2/3 < x < 6

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du ka skrive sådan her, selvom det ikke er kønt (<=)

Svar #3
09. september 2007 af tdb (Slettet)

okay men hvordan skal jeg så løse uligheden f(x) <= g(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

som du løser ligningen, det vigtigste er at huske, at når man ganger med minus skal man vende ulighedstegnet

Svar #5
09. september 2007 af tdb (Slettet)

men så giver det vel det samme når jeg ikke har ganget med minus? og hvordan skal jeg forresten skrive resultatet af den første opgave?

Skriv et svar til: løs ligning om funmtion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.