Matematik

Brug for hjælp

09. september 2007 af Janeerendarling (Slettet)
Hej allesammen..
Jeg har lidt problemer med at reducere dette? (3x^2-1)^2+(3x^2+2)(4-3x^2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Kom med et bud :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Til det første led bruger du kvardratsætningen

(a+b)^2 = a^2 + 2ab + b^2

Til det andet led ganger du over kryds :-)

Svar #3
09. september 2007 af Janeerendarling (Slettet)

okay.. mange tak for hjælpen.. har forstået det nu :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Hvad får du som svar?

Svar #5
09. september 2007 af Janeerendarling (Slettet)

hmm.. jeg har fået 4^2-8x? men det er sikkert helt forkert?

Svar #6
09. september 2007 af Janeerendarling (Slettet)

nej, nu får jeg noget helt andet.. er helt forvirret.. hvad har du fået?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Ikke helt korrekt...

(3x^2-1)^2+(3x^2+2)(4-3x^2)

= 9x^4 - 6x^2 + (-1)^2 + 12x^2 - 9x^4 + 8 -6x^2
= 9

Lidt overaskende med alle de x'er :-)

Kan du se systemet?

Svar #8
09. september 2007 af Janeerendarling (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se nu.. jeg fik nemlig også 9 til sidst.. mange tak for hjælpen..

Svar #9
09. september 2007 af Janeerendarling (Slettet)

det ser helt nemt ud nu, men var godt nok på barbund før, men kan godt se logikken nu. :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Hvis det kan trøste dig, så har jeg også være på bar bund MANGE gange i min studietid... ;-)

Men hovedsagen er, at du har fanget det nu!

Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.