Fysik
Opgave - Ohms lov
10. september 2007 af
sdj (Slettet)
Hej, jeg har lidt problemer med denne opgave som er til i morgen, d. 11/9.
Hanne og Kristian kobler to resistorer med resistanserne 250 ohm og 375 ohm i seire. Strømmen gennem seriekoblingen er 80 mA.
Bestem spændingsforskellen over de to resistor.
(det har jeg gjort således:)
U = R*I
U = 250 ohm * 0,08A
U = 20V
og
U = R*I
U = 375 ohm*0,08 A
U = 30V
Hanne og Kristian kobler derefter de samme to resistorer parallelt. Strømme gennem den mindste resistor er 30 mA.
Bestem erstatningsresistansen.
(Det har jeg gjort således, er lidt i tvivl om det er rigtigt?)
Parallel: 1/R = 1/R1 + 1/R2 + ... + 1/Rn
1/R = 1/250 ohm + 1/375 ohm
1/R = 0,00666 ohm ^-1
R = 1/o,00666ohm ^-1
R = 150 ohm
Bestem strømmen gennem den største resistor.
(Det har jeg gjort således, men er meget i tvivl om det er rigtigt?)
U = R*I
U = 250 ohm * 0,03 A
U = 7,5 V
I = U/R
I = 7,5 V / 375 ohm
I = 0,02 A
Hanne og Kristian kobler to resistorer med resistanserne 250 ohm og 375 ohm i seire. Strømmen gennem seriekoblingen er 80 mA.
Bestem spændingsforskellen over de to resistor.
(det har jeg gjort således:)
U = R*I
U = 250 ohm * 0,08A
U = 20V
og
U = R*I
U = 375 ohm*0,08 A
U = 30V
Hanne og Kristian kobler derefter de samme to resistorer parallelt. Strømme gennem den mindste resistor er 30 mA.
Bestem erstatningsresistansen.
(Det har jeg gjort således, er lidt i tvivl om det er rigtigt?)
Parallel: 1/R = 1/R1 + 1/R2 + ... + 1/Rn
1/R = 1/250 ohm + 1/375 ohm
1/R = 0,00666 ohm ^-1
R = 1/o,00666ohm ^-1
R = 150 ohm
Bestem strømmen gennem den største resistor.
(Det har jeg gjort således, men er meget i tvivl om det er rigtigt?)
U = R*I
U = 250 ohm * 0,03 A
U = 7,5 V
I = U/R
I = 7,5 V / 375 ohm
I = 0,02 A
Skriv et svar til: Opgave - Ohms lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
