Matematik

Ligning

10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)
Løs ligningen (x-1)(x^2-4)=0

Kan jeg bruge nulreglen på nogen måde i den her opgave??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

a*b=0<=>a=0 eller b=0, brug den

Svar #2
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

vil det så sige at

X-1=0 v x^2-4=0
x=1 v x^2=4
x=2

Svar #3
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

dvs. x=1 v x=2 ??

Svar #4
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

x=1 x=2 x=-2

Svar #6
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

Hvordan x=-2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

x^2=4 tilfredsstilles af både x=2 og x=-2, det sidste fordi (-2)*(-2)=4

Svar #8
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

Når ja, selvfølgelig

Mange tak :D

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.