Matematik

hjælp er gået i står i en opgave

10. september 2007 af jamila20 (Slettet)
jeg er gået i står i denne opgave ;
en funktion f er bestemt ved;
f(x)=x^3+bx^2+3x+4
hvor b er et tal. bestem de værdier af b, for funktion hvilke f er voksende funktion.
jeg har differbtiet den og fået den til
f(x)'=3x^2+b2x+3
og så har jeg fundet diskriminenten
d=4b^2-4*3*3
d=4b^2 -36
d skal være ligmed 0 eller større end 0
4b^2-36 skal være lig med 0 eller større end 0
b^2-9 skal være større end eller lige med 0
b^2= 9 skal være større end eller ligemd 0
og så tag jeg kvadratroden af 9 som er 3 for at komme af med i anden så ved jeg ikke hvad jeg skal derefter for at løse opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af mathon


f(x)'=3x^2+b2x+3 = 3x^2+(2b)x + 3

3x^2+(2b)x + 3>0 for alle x

hvilket er tilfældet for d = (2b)^2 -4*3*3 = 0, hvoraf b findes....

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, f '(x) skal være større end nul. Det betyder at diskriminanten skal være mindre end eller lig med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Når du har fundet rødderne i ligningen kan du omskrive funktionen til et produkt af to faktorer (x-a)*(x-b)>0<=>x-a>0 og x-b> eller de er begge negative, og b>3 eller b<-3 Så tager du den derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Da d<=0 er løsningen
4b²-36 <= 0
b² <= 9
-3 <= b <= 3

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af mathon


fejlskrivning i #1

hvilket er tilfældet for d = (2b)^2 -4*3*3 <= 0, hvoraf b findes....

Svar #6
10. september 2007 af jamila20 (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

.

Skriv et svar til: hjælp er gået i står i en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.