Matematik

Areal og rumfang

13. september 2007 af din--mor (Slettet)
Mangler hjælp til denne opgave:

En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængdes x i den kvadratiske bund.

Håber i kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af mathon


...hvad med højden?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2007 af mathon


...har kassen låg - åben eller lukket???

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2007 af mathon


med udgangspunkt i lukket kasse:

V = h*G = h*x^2, hvoraf h = V/G = 125/x^2

overflade:
låg + bund: 2*x^2
4 sider: 4*h*x

Ov = 2x^2 + 4*h*x = 2x^2 + 4*(125/x^2)*x = 2x^2 + 500/x

konklusion:

Ov(x) = 2x^2 + 500/x og x>0

Svar #4
13. september 2007 af din--mor (Slettet)

takker..:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2013 af Audrey (Slettet)

Kan forkortes til Ov(x) = 1000x :)


Skriv et svar til: Areal og rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.