Matematik

aftagende funktion:P

15. september 2007 af mikeh (Slettet)
f(x)=14,5*0.93^x

beregn hvor mange procent f(x) blir reduceret med, hvis x gives en tilvækst på 6..

skal jeg så bare regne f(1) ud og f(7) ud, se hvor mange procent den er aftaget med eller?

beregn den tilvækst x skal gives, for at f(x) reduceres med 70% ? hvordan laver jeg den ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, det er en mulighed.

På nøsten samme måde. Beregn f(1), læg 70% til. Det giver 1,7f(1).
Bestem x1 så f(x1) er lig med 1,7f(x).

Svar #2
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

jeg får i opgave at den aftager med 35,29 procent..
skal jeg skrive -35,29 procent, eller at den bare aftager med 35,29 procent?

Svar #3
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

#1

jeg får altså opgave 2 til -6,31..

det kan vel slet ikk passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

#2 Korrekt.
#3 Nå nej, du skal jo trække 70% fra...
Så får du ligningen 0,3=0,93^x.

Svar #5
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

nåeh :P haha.. så skal jeg bare isolere x :P iik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Jo.

Svar #7
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

øhm, jeg forstå ikke lige hvor du får 0,3 fra? :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

1-70% = 1-0,7 = 0,3

Svar #9
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

jo jeg forstå det nu :P

Svar #10
16. september 2007 af mikeh (Slettet)

sorry

Skriv et svar til: aftagende funktion:P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.