Matematik
Matematik opg?!
17. september 2007 af
hollak (Slettet)
W (målet i gram) længde(målet i cm)
W(L)= b*L^a
- Bestem forskrift for W, når det oplyses, W(7,1)= 5,5 og W(14,3)= 58,4.
har fået det til at være: W(L)= 0,52* 1,39^a, kan det passe er nemlig en smule usikker.
- Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100g?
100(L)= 0,52* 1,39^a, hvordan finder jeg længde?
W(L)= b*L^a
- Bestem forskrift for W, når det oplyses, W(7,1)= 5,5 og W(14,3)= 58,4.
har fået det til at være: W(L)= 0,52* 1,39^a, kan det passe er nemlig en smule usikker.
- Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100g?
100(L)= 0,52* 1,39^a, hvordan finder jeg længde?
Svar #3
17. september 2007 af mathon
W(14,3)= 58,4 = b*14,3^a
W(7,1)= 5,5 = b*7,1^a , hvoraf ved division
58,4/5,5 = (14,3/7,1)^a
ln(58,4/5,5) = a*ln(14,3/7,1), hvoraf
a = ln(58,4/5,5)/ln(14,3/7,1) = 3,3743
b = W(L)/L^a = W(7,1)/(7,1^3,3743)
b = 5,5/(7,1^3,3743) = 0,007378
forskrift for W(L) er således bestemt
til
W(L) = 0,007378*L^3,3743
100 = 0,007378*L^3,3743
L^3,3743 = 100/0,007378
L = (100/0,007378)^(1/3,3743) = 16,7711
Skriv et svar til: Matematik opg?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
