Matematik

Løs ligningen

18. september 2007 af Cumano (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med denne ligning ?

(x-1)(x^2-4)=0

x^2-1^2-4^2=0

?? AJ ka virkelig ikk finde ud af at løse den mest simple ligning! ;(

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke gange parenteserne ud.
Benyt nulreglen i stedet for.

(x-1)(x²-4)=0 <=>
x-1=0 v x²-4=0
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2007 af KME89 (Slettet)

nul reglen, den har jeg ikke hørt om. Skal man ikke altid regne parenteserne ud først ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2007 af KME89 (Slettet)

Har cumano ikke gjort det rigtig med at regne parenteserne ud først, nul reglen er det noget man har lært i 2.g ?? eller er det

Svar #4
18. september 2007 af Cumano (Slettet)

#3 har hørt om nul-reglen, og det er altså noget man lærer i 1.g.. kan bare ikke finde ud af at løse ligninger.. ;(

Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.