Matematik

Anvendelser af ligninger

18. september 2007 af kunst77 (Slettet)
Pernile og kæresten jens beslutter sent på aftenen at mødes så hurtigt som muligt. De bor 7km fra hinanden. Pernille cykler 21 km/h, jens løber 7 km/h.
a)Hvor lang tid går der inden de mødes?
b)Hvor langt har kæresten Jens hjem fra mødestedet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af mathon


Pernille og Jens skal tilsammen tilbagelægge 7km

7km = 21km/h*t + 7km/h*t =(21km/h+7km/h)t, hvoraf

t = 7km/(21km/h+7km/h)= (1/4)h = 15 minutter


Jens er løbet 7 km/h*(1/4)h = 1,75 km = 1750 m hjemmefra

Jens har således 1750 m hjem fra mødestedet - hvis han da ikke skal score et par andre søde babes på vejen hjem, så han får lidt - uforudset - længere.

Svar #2
18. september 2007 af kunst77 (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Anvendelser af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.