Matematik

Brug af nulreglen

18. september 2007 af kunst77 (Slettet)
Er lidt i tvivl om 3 stykker:(

b) x^3+4x=0

c) x^3-8x^=0

d) 5x^3+10x^2=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af Duffy

Lad os da tage b) som et eksempel:


x^3 + 4x = 0 [sæt x udenfor parentes]

x(x^2 + 4) = 0

x = 0 v (x^2 + 4) = 0 [jvf nulreglen: ab=0 <=> a=0 v b=0]

dvs x = 0 er løsningen, da x^2 + 4 = 0
ikke har løsninger inden for de reelle tal.




Svar #2
18. september 2007 af kunst77 (Slettet)

hvordan løses d)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2007 af Duffy

Sæt x^2 udenfor parentes.

Skriv et svar til: Brug af nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.