Fysik

Tænke Opgaver ;D

20. september 2007 af KME89 (Slettet)
Hey har to opgaver, som er lidt drilsk, vil have hjælp til hvordan jeg kommer i gang med dem;D
Opgaverne lyder således:

1) En guldsmed har noget guldtråd med en diameter på 0,40mm. Guldtrådens masse er 153 mg.
- Hvor lang er tråden?

2) det påstås, at den 45 minutters lektion stort set varer et mikroårhunrede.
-Er påstanden rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

1)Find densiteten for guld. Find tværsnitsarealet (tror jeg det hedder) af guldtråden. Hint: V*densitet=m..

2)Mikro betyder milliontedel. Få lavet 100 år om til minutter.. Gæt selv resten :)

Det lyder i hvert fald rigtigt i mit hoved :o)

Svar #2
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

Formelen for densitet er den ikke : p = m / v?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Jov.

densitet bliver mindre, når volumen af en ting, der vejer det samme bliver større. (Omvendt proportionalitet).
Densitet bliver større når massen af ting med samme volume bliver større. (Proportionalitet...)

Svar #4
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

er det så 0,40/155= x ?

Svar #5
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

* 153

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Nu kender jeg ikke helt desiteten af guld.. Så ingen idé..
Men altså.. Du skal have længden af tråden.
p=m/v.
v=m/p
v=r^2*pi*længde - derfor:
r^2*pi*længde=m/p.
Den eneste ukendte er længden, så:

(m/p)/r^2*pi=l

Kunne jeg forestille mig..

Husk at få enhederne til at være det samme.

Svar #7
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

Nej men skulle jeg ikke finde densitet af guld? før jeg finde længden af tråden?

Svar #8
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

*kan ;D

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Du kan ikke finde densiteten af guld når du ikke har længden.. Det går ikke rigtigt med 2 ubekendte.. Har du ikke densiteten af guld et eller andet sted? Kunne forestille mig i havde fået den før jeres lærer ville give jer en opg. hvor i skal bruge den..
Eller måske har jeg bare misforstået alt :oP

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Wikipedia siger: Densitet(massefylde) af guld(fast stof) = 19,3 g/cm^3.

(Husk at bruge samme enheder overalt!)

Svar #11
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

Jov er densitet for guld er 19.28*10^3 ? ;D

Svar #12
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

så jeg skal gøre således. : 153mg /(19.28*10^3g/cm^3)= p

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Densitet = p. Kig på formlen fra #6.

Svar #14
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

Jaer men kender ikke den formel ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Tjah.. Den står i svar seks, og der står også hvoran jeg kom frem til ud fra at kende formlen: v*p=m..

Svar #16
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

Jah okay.. Men hvad står r for og hvor kommer pi ind i billedet ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

r står for radius = diameter/2. pi kommer ind i billedet, idet du skal finde tværsnitsrealet af snoren for at finde volumen. Areal af cirkel= r^2*pi = (diameter/2)^2*pi.

Svar #18
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

Lyder lidt avanceret, tror du virkelig der sådan en lang mellemregning for sådan et lille spørgsmål ? Vi er netop lige begyndt på emnet MASSE OG VÆGT.. Såå men ski pyt jeg prøver bare denne her metode, så må vi om dette så den rigtige måde xD

Svar #19
20. september 2007 af KME89 (Slettet)

FÅr det til et meget fornuftigt resultat..:D Tusind tak for hjælpen..:D

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Glad for at kunne hjælpe :)

Skriv et svar til: Tænke Opgaver ;D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.