Fysik
beregning af stofmængde
21. september 2007 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave
Jeg skal bestemme arbejdet for en isoterm og reversibel proces. (en kompression til V2 ved temp T1) jeg har givet v2 til 3,13 cm, T1= 293 K derudover har jeg trykket før på 1 atm og trykket bagefter på 18,34 atm.
Først har jeg brugt idealgasligningen og får n=0,002387 og så bestemmer jeg arbejdet w= -nRT*ln(v1/v2)=-12,08 J men er det ikke lidt lavt?
Jeg skal bestemme arbejdet for en isoterm og reversibel proces. (en kompression til V2 ved temp T1) jeg har givet v2 til 3,13 cm, T1= 293 K derudover har jeg trykket før på 1 atm og trykket bagefter på 18,34 atm.
Først har jeg brugt idealgasligningen og får n=0,002387 og så bestemmer jeg arbejdet w= -nRT*ln(v1/v2)=-12,08 J men er det ikke lidt lavt?
Svar #1
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
"jeg har givet v2 til 3,13 cm"
Din slutligning er rigtig nok, du skal bare have de rigtige enheder på, den du har opgivet der, er forkert, et rumfang måles ikke i cm. Det er derfor, jeg gang på gang understreger vigtigheden af at bruge de rigtige enheder og skrive enhederne i ligningen. Her er det tilfældigvis ligegyldigt, da de kan forkortes, ellers er enhedsbetragtningen:
mol*Joule/mol/K * K * L/L = Joule
Din slutligning er rigtig nok, du skal bare have de rigtige enheder på, den du har opgivet der, er forkert, et rumfang måles ikke i cm. Det er derfor, jeg gang på gang understreger vigtigheden af at bruge de rigtige enheder og skrive enhederne i ligningen. Her er det tilfældigvis ligegyldigt, da de kan forkortes, ellers er enhedsbetragtningen:
mol*Joule/mol/K * K * L/L = Joule
Skriv et svar til: beregning af stofmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
