Matematik

Ligning uden hjælpemidler..

21. september 2007 af abk_buch (Slettet)
Hej..

Jeg har denne opgave til aflevering - ude hjælpemidler, men kan på ingen måde få den til hverken at gå op eller ej.. Når jeg regner den går den hverken op eller gir det resultat som jeg har efterregnet vha. solve..

er der nogen der gider hjælpe

- undersøg om 1/2 er løsning til ligningen: 8x^3+2x^2+x-3/2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

8·(1/2)³+2·(1/2)²+1/2-3/2 =
1 + 1/2 +1/2 - 3/2 =
1/2
Svaret er nej.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Tror du ikke, at der skal stå:
8*x^3+2*x^2-3/2=0 ??
I så fald er 1/2 rod i ligningen.

Svar #3
21. september 2007 af abk_buch (Slettet)

#2.. Jeg ved det ikke.. Der står bare 8x^3 etc.

Men det lyder meget oplagt.. men er en sådan opgave tænkt til at være uden hjælpemidler mon..?! Til b-niveau..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja, det er den, den er endda meget typisk for jer, du skal gætte en rod, næste gang du støder på den slags

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

Opgaven går ud på at vise om 1/2 er rod eller ej.
Nogen gange er svaret ja, andre gange er svaret nej.
Denne gang er svaret nej.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
det tror jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en enkel matematikopgave, den har ikke noget med tro at gøre.
1/2 er ikke løsning til ligningen 8x^3+2x^2+x-3/2 = 0.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2007 af allan_sim

#6.
Jo, ibibib har skam helt ret. Den type opgaver er helt typiske, og er konstruerede til at tjekke, om eleven ved, hvad det vil sige at være løsning til en ligning.

Svar #9
22. september 2007 af abk_buch (Slettet)

Jeg er lidt forvirret..

Kan I evt. forklarer hvordan den i givet fald skal løses..?

Anne

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2007 af ibibib (Slettet)

Løsningen står i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2007 af allan_sim

#9.
For at supplere #1. Hvis tallet skal være løsning til ligningen, skal du få et sandt udsagn ved indsættelse. Det gør du ikke, da 1/2 ikke er lig med 0. Så tallet er ikke en løsning.

Svar #12
22. september 2007 af abk_buch (Slettet)

Tak til jer alle sammen :-)

Skriv et svar til: Ligning uden hjælpemidler..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.