Matematik

Differentiere

22. september 2007 af Poler (Slettet)
Hvilken metode bruger man til at differentiere denne slags funktioner?


g(x) = t^3 * sin(2t)^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2007 af mathon


g(x) = t^3 * sin(2t)^2

g'(x) = 3t^2 * 2*sin(2t)*cos(2t)*2

g'(x) = 3t^2 * 4*sin(2t)*cos(2t)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

Du bruger produktreglen.

p(x)= f(x)*g(x)

p'(x)= (f'(x)*g(x))+(f(x)*g'(x))

I dit tilfælde er dine funktioner:

f(x)=t^3
g(x)=sin(2t)^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2007 af mathon


jeg læste ikke opgaven ordentlig - det er et produkt:


g(t) = t^3 * sin(2t)^2

g'(t) = 3t^2*sin(2t)^2 + t^3*(2*sin(2t)*cos(2t)*2)

g'(t) = 3t^2*sin(2t)^2 + 4t^3*sin(2t)*cos(2t)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2007 af mathon



sin(2t)^2 = (sin(2t))^2 = 2*(sin(2t))^1*(sin(2t))' =

2*(sin(2t))^1*(cos(2t))*(2t)' = 2*(sin(2t))^1*(cos(2t))*2 = 4sin(2t)cos(2t)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2007 af mathon


rettelse

sin(2t)^2 = (sin(2t))^2 = 2*(sin(2t))^1*(sin(2t))' =

2*(sin(2t))^1*(cos(2t))*(2t)' = 2*(sin(2t))^1*(cos(2t))*2 = 4sin(2t)cos(2t)

til

(sin(2t)^2)' = ((sin(2t))^2)' = 2*(sin(2t))^1*(sin(2t))' =

2*(sin(2t))^1*(cos(2t))*(2t)' = 2*(sin(2t))^1*(cos(2t))*2 = 4sin(2t)cos(2t)

Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.