Matematik
Summer - deduktiv matematik
23. september 2007 af
andersbm (Slettet)
Betragt summen S1=1+2+3+....+n af de første naturlige tal.
1) Hvis n er lige: Par tallene i summen to og to, således at det første tal parres med det sidste, det andet tal med det nædstsidste osv. Hvad er summen af hvert par af tal?
Det må være n+1
Hvor mange par er der?
der må være n/2
Hvad er summen S1?
Er det så 0,5n(n+1)
2)
Hvis n er ulige: Betegn de midterste tal i summen med k. Par de øvrige tal i summen to og to, således at det første tal parres med det sidste og det andet tal med det næstsidste osv. Hvad er summen af hvert par af tal?
Aner jeg virkelig ikke...n-1 måske, men så vil de ulige tal. Er der nogen som kan forklare?
Hvor mange par er der?
n/2 igen.
Hvad er summen af alle de parrede tal:
0,5n(n-1)
Gør rede for, at k=0,5(n+1), derefter for s1=0,5(n-1)(n+)+0,5(n+1) og der med at S1=0,5n(n+1)..Hvordan gør jeg det
Håber nogen kan hjælpe.
1) Hvis n er lige: Par tallene i summen to og to, således at det første tal parres med det sidste, det andet tal med det nædstsidste osv. Hvad er summen af hvert par af tal?
Det må være n+1
Hvor mange par er der?
der må være n/2
Hvad er summen S1?
Er det så 0,5n(n+1)
2)
Hvis n er ulige: Betegn de midterste tal i summen med k. Par de øvrige tal i summen to og to, således at det første tal parres med det sidste og det andet tal med det næstsidste osv. Hvad er summen af hvert par af tal?
Aner jeg virkelig ikke...n-1 måske, men så vil de ulige tal. Er der nogen som kan forklare?
Hvor mange par er der?
n/2 igen.
Hvad er summen af alle de parrede tal:
0,5n(n-1)
Gør rede for, at k=0,5(n+1), derefter for s1=0,5(n-1)(n+)+0,5(n+1) og der med at S1=0,5n(n+1)..Hvordan gør jeg det
Håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
23. september 2007 af peter lind
0,5n*(n-1) + n = 0,5[ n(n-1)+2n] = 0,5[n^2-n +2n] = 0,5(n^2+n] = 0,5n(n+1)
Skriv et svar til: Summer - deduktiv matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
