Matematik
Matematik question
23. september 2007 af
buzz (Slettet)
Hi alle sammen : ) Jeg har fået et spørgsmål i matematik som irritere mig, kan ngn hjælpe mig med den her ?
I en retvinklet trekant er den ene katete 30 cm lang, og summen af de to andre siders længder er 80 cm, Beregn den eksakte værdi af disse siders længder ? : ) Tak
I en retvinklet trekant er den ene katete 30 cm lang, og summen af de to andre siders længder er 80 cm, Beregn den eksakte værdi af disse siders længder ? : ) Tak
Svar #1
23. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
Benyt pythagoras' sætning. Lad hypotenusen være x. Den ene katete er 30, og så må den sidste katete være 80-x.
x² = (80 - x)² + 30²
Parentesen ganges ud ved hjælp af kvadratsætningen.
x² = x² + 6400 - 160x + 900
x² går ud med hinanden på begge sider, og der adderes med 160x på begge sider.
160x = 6400 + 900
160x = 7300
x = 45.625 cm
Det var så hypotenusen. Hvad mon den sidste katete er?
x² = (80 - x)² + 30²
Parentesen ganges ud ved hjælp af kvadratsætningen.
x² = x² + 6400 - 160x + 900
x² går ud med hinanden på begge sider, og der adderes med 160x på begge sider.
160x = 6400 + 900
160x = 7300
x = 45.625 cm
Det var så hypotenusen. Hvad mon den sidste katete er?
Skriv et svar til: Matematik question
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
