Matematik

Den dårlige ;b

23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)
Hej.
Har nogle opgaver som jeg synes er forvirrende. Håber i vil hjælpe.

1.Familien besøger Fårup Sommerland. Her tager de en tur i Mine-ekspressen. En tur med toget varer 50 sek. Til af- og påstigning er der ialt afsat 25. sek.
Her er så sprg. Hvor mange min. og sek. går der fra én afgang for toget til den næste afgang. Jeg siger det 1. min 25 sek. Men det forkert. Nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

50sek + 25sek. = 75 sek.

75 sek. = 1 min og 15 sek.

Svar #2
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Okay , forstod godt hvordan du fik 75sek. Men hvordan får du det til 1 min og 15 sek.?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af baloon (Slettet)

1 min = 60 sek

75sek - 60sek= 15 sek

ergo 1 min 15 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Der går 60 sek. på et minut.

75 - 60 = 15.

= 1 min. og 15 sek.

Svar #5
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Hmm.

50sek + 25sek. = 75 sek.

1 min = 60 sek.

75sek - 60 = 15 sek.

Så er der jo kun tallet 75sek og . 15 sek tilbage.. Fatter det stadig ikk :/

Svar #6
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Nåååå. Nu forstår jeg det. 75 sek er jo 1 min . 15 sek. Ja , er lidt langsomt :P

Svar #7
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Hvor mange ture kan toget så køre på en time .

ER det ikke. 1,15 * 60 = 69 gange?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2007 af volcom1

nej så siger du hvor mange sekunder er der på en time, der er tilfældigvis 3600 sek. det dividere du med tiden for en tur. 3600/75=48

Svar #9
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Turen i ekspressen er 335 m lang.
Hvad er den gennemsnitlige kørehastighed i km/t, nårturen varer 50 sek.

335 * 3600 / 50 = 24120 km/t . Rigtigt ??

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2007 af Tomatsovs (Slettet)

tvivler på at den kører 24ooo km/t

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Den kører 335m på 50 s

Altså: 335m/50s=6.7m/s

For at få m/s i km/t, så ganger du med 3.6
(1 meter er 1/1000 km. 1 sekund er 1/3600 time. Altså ((1/1000*km)/(1/3600*t))=3600/1000 km/t = 3.6 km/t)

6.7 m/s er altså 6.7*3.6 km/t = 24.12 km/t

Du var altså ikke helt galt med, at det skulle give noget med 24 12, du har bare ganget med 3600 i stedet for 3.6 : )

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2007 af krikri (Slettet)

De 24120 er meter per time...

så får at få km per time skal du dividere med 1000, da der går 1000meter per km..

så det bliver 24,12km/t

Du kunne også have gjort det således:

335meter = 0,335 km (335/1000)



0,335*3600/50 = 24,12km/t

Svar #13
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Når okay :D .. Jamen takker :)

Jeg har svært ved at reducere. Så nogle der kan forklare denne her opg.

På banen kører et tog med plads til 16 passagerer. Der største antal passagerer toget kan køre med pr. dag, kan beregnes af ligningen:
Y = 16*60*60/75*x .. Y er antal passagerer . og X er antal timer som Fårup har åbent pr. dag. Jeg skal så vise ligningen som kan reduceres til:
Y = 768*x . Hvordan gør jeg det ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2007 af freak_haha (Slettet)

er det ikk eproblemregning

jeg kan sende dig hele problemregningen, hvis jeg har den på com.

fik 11 tror jeg

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2007 af volcom1

Du er meget velkommen til lige at tænke en ekstra gang over denne opgave, den kan ikke være mere indlysende: hvis jeg siger du skal reducere følgende 2*2*4*x til 16*x hvordan vil du så gøre det, det gøres ved at regne ud hvad 2*2*4 giver, det samme gør du ved din ligning: først 16*60 hvad giver det, derefter 60/75x og de to resultater ganger du sammen og du får et resultat.

Skriv et svar til: Den dårlige ;b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.