Matematik

fælles punkt for cirkler

23. september 2007 af Sanner (Slettet)
Hvis jeg har følgende oplysninger om 2 cirkler:
x^2+y^2-22x+4y+61=0

og en anden har centrum i -1,3 og r=1

Jeg ved de har ét fælles punkt, men hvordan finder jeg det fællespunkt? Er der en smart ligning jeg har overset???

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Bestem en ligning for linjen gennem centrum for de to cirkler.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af volcom1

eller opskriv en ligning for cirklen du kender centrum og radius på, og så sætter du de to ligninger lig hinanden og så finder du deres fældes punkt

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af mathon


ét fælles punkt

udvendig røring:
|C1C2| = r1+r2

indvendig røring:
|C1C2| = |r1-r2|


Svar #4
23. september 2007 af Sanner (Slettet)

#2 men hvad får jeg ud af at sætte dem lig hinanden er ikke helt med tror jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2007 af mathon


x^2+y^2-22x+4y+61=0
eller

(x-11)^2 + (y+2)^2 = 8^2, med C1(11,-2)

C2(-1,3)

ved indsættelse i punktafstandsformlen
fås

|C1C2| = ((11-(-1))^2+(-2-3)^2)^0,5 = 13

r1+r2 = 8+1 = 9

når |C1C2|>r1+r2 har cirklerne INGEN fælles punkter!!!

"Jeg véd, de har ét fælles punkt...," - denne viden har ingen hold i virkeligheden med netop DISSE to cirkler.

Så enten har du forkerte oplysninger eller også er der MÅSKE misset et fortegn eller lignende - who knows?

Skriv et svar til: fælles punkt for cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.