Fysik

hjælp til fysik vi skal aflever opgav på tirsdag, håber at få svar hurtigst muligt....

24. september 2007 af aland (Slettet)
spørgsmål 1. forklar, hvorfor man kan trykke en tegnstif ind i væggen med en forholdsvis lille kraft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af mathon


Tryk er kraft pr. areal

tegnestiftens hoveddiameter er ca. 5 mm - altså med et areal på 0,25*pi*(0,5cm)^2 = 0,25^2*pi cm^2

hvis du leverer en kraft på 200 N, bliver trykket på hovedet

p_hoved 200*N/(0,25^2*pi*cm^2) = 1018,59 N/cm^2

tegnestiftens spids har et cirkelformet areal med en diameter på henved 1 mm - altså med et areal på 0,25*pi*(0,1cm)^2 = 0,007854 cm^2

det samlede tryk i spidsen bliver således

1018,59 N/cm^2*(0,007854 cm^2) = 8 N og de stoffer, man sædvanligvis sætter tegnestifter i, har en brudstyrke langt under 8 N/(0,007854 cm^2) (=1,01859 kN/cm^2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2007 af fukix156 (Slettet)

GOODIE

Skriv et svar til: hjælp til fysik vi skal aflever opgav på tirsdag, håber at få svar hurtigst muligt....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.