Matematik

hvordan finder jeg ligningerne til asymptoterne?

18. maj 2004 af Alica (Slettet)
jeg har en funktion som hedder:

f(x)= (2x-4)/(x-1)

jeg skal nu bestemme en ligning for hvert af asymptoterne til grafen for f.

Hvad er fremgangsmåden
????

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2004 af susbc (Slettet)

Hvis bare du må skrive dig ud af det, så kan du starte med en vandret asymptote og en lodret asymptote de er der begge to i denne opgave

Svar #2
18. maj 2004 af Alica (Slettet)

ja på gafregneren kan jeg se at den har en lodret og en vandret asymptote, men hvordan skriver jeg den ligning???


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2004 af susbc (Slettet)

Efter en formelsamling står der formentlig ved vandret asymptote:
Hvis tællergrad = nævnergrad, så er y = an : bn en vandret asymptote.

Ved lodret asymptote står der: Hvis et tal (k) er nævnernulpunkt og ikke tællernulpunkt, så er X = k en lodret asymptote

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2004 af ababab (Slettet)

i dit tilfælde, skal du løse følgende ligning, så du finder den lodrette asymptote:
x-1 = 0

løs og du har dermed den lodrette asymptote... c",)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2004 af erdos (Slettet)

Reglerne for asymptoter til polynomiumsbrøker:

Lodret: se #3

Vandret se #3 + at hvis graden af nævneren er større end graden af tælleren, så er førsteaksen vandret asymptote til grafen for...

Skrå: Hvis graden af tælleren er netop én større end graden af nævneren har grafen for... en skrå asymptote. Ligningen for denne findes ved polynomiers division.

Skriv et svar til: hvordan finder jeg ligningerne til asymptoterne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.