Matematik

Rødderne

27. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Bestem rødderne i andengradspolynomiet:
F(x)=x^2-x-2

Og faktoriser polynomiet.

Så har jeg prøvet det her, men kan ikke rigtig finde ud af det:

Skal jeg ikke først finde diskriminanten altså b^2-4ac?

Hvor a=1 og c=-2

b^2-4*1*-2= -8

Men hvad skal jeg gøre nu?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

Find de 2 løsninger der er i x1, x2 ved at bruge den formel som du selv har skrevet op..

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

>>b^2-4ac

Svar #3
27. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

Jamen, er det rigtigt det jeg er startet med?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2007 af Allan10 (Slettet)

Jeg kan hverken sige ja eller nej, for jeg ved ikke helt, hvordan man faktoriserede.. Vender tilbage..

Svar #5
27. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

okay ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

f(x) = x² - x - 2

Faktorisering af udtrykket

f(x) = (x - 2)(x + 1)

For at finde rødder sættes f(x) lig 0.

0 = (x - 2)(x + 1)

Nulreglen benyttes

x = 2 v x = -1

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Faktorisering af udtrykket --> Faktorisering af polynomiet

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2007 af balrogofhell (Slettet)

Når man skal faktorisere et polynomium skriver man det op som produkt af dets rødder. Find polynomiummets rødder (Løsninger) ved at bestemme diskriminanten og så sætte ind i formlen:
d =(-1)^2-4*1*-2= 9 d>0 der er 2 løsninger.

(-(-1)+kvdr(9))/2*1 = 2 og
(-(-1)-kvdr(9))/2*1 = -1

Derefter skrives det op på formlen: a*(x-x1)*(x-x2) hvor x1 og x2 er de to løsninger.
Altså faktorisering af dette polynomium: 1*(x-2)*(x-(-1))

Svar #9
27. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

Mange tak, så er jeg med :)

Skriv et svar til: Rødderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.