Matematik
Triangulær fordeling af priser
29. september 2007 af
Kemiersjov (Slettet)
Hvis prisen for et anlæg, består af f.eks. delpriser (maskiner, bygninger, el o.s.v), der hver er bestemt ved en triangulær fordeling med (min, most likely og max), hvordan adderer man så disse 5 fordelinger til een fordeling på den samlede pris.
Med andre ord. Er der nogen der ved, hvordan man adderer triangulære fordelinger.
Med andre ord. Er der nogen der ved, hvordan man adderer triangulære fordelinger.
Svar #1
30. september 2007 af sheaf (Slettet)
Jeg er på ingen måde kyndig i sandsynlighedsregning og det eneste jeg husker i relation til summation af uafhængige stokastiske variable er, at den frembringende funktion for summen er produktet af frembringerfunktionen for hver addend. Det forudsætter også at hver af de stokastiske variable i summen kun antager værdier i N forenet med {0} (N_0). Kendes frembringerfunktionen p for en stokatisk variabel X kan det n'te moment E{X^n} findes udfra frembringerfunktionen som E{x^n} = p'(1) forudsat p'(1) eksisterer.
Dine triangulært fordelte stokastiske prisvariable antager sikkert værdier i en eller anden delmængde af Q, men de kan let omdefineres til at antage værdier i N_0 ved at lade dem angive pris i mindste møntenhed (ører herhjemme).
Dernæst skal du bruge frembringerfunktionen for en triangulært fordelt stokastisk variabel. Slå den op i en tabel eller led på nettet.
Lad så X_1,...,X_5 være dine uafhængige triangulært fordelte stokastiske variable med frembringerfunktionerne p_1,...,p_5 og lad Y = X_1 + ... + X_5. Frembringerfunktionen p_Y for Y er så p_Y(s) = p_1(s)*...*p_5(s), s E [0,1].
Dine triangulært fordelte stokastiske prisvariable antager sikkert værdier i en eller anden delmængde af Q, men de kan let omdefineres til at antage værdier i N_0 ved at lade dem angive pris i mindste møntenhed (ører herhjemme).
Dernæst skal du bruge frembringerfunktionen for en triangulært fordelt stokastisk variabel. Slå den op i en tabel eller led på nettet.
Lad så X_1,...,X_5 være dine uafhængige triangulært fordelte stokastiske variable med frembringerfunktionerne p_1,...,p_5 og lad Y = X_1 + ... + X_5. Frembringerfunktionen p_Y for Y er så p_Y(s) = p_1(s)*...*p_5(s), s E [0,1].
Svar #2
30. september 2007 af sheaf (Slettet)
Rettelse:
Det n'te moment bestemmes som E{X^n} = p^(n)(1), værdien af den n'te afledede af frembringerfunktionen i 1 (hvis den findes).
Det n'te moment bestemmes som E{X^n} = p^(n)(1), værdien af den n'te afledede af frembringerfunktionen i 1 (hvis den findes).
Skriv et svar til: Triangulær fordeling af priser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
