Matematik
Rette mat opgave
30. september 2007 af
Joon12 (Slettet)
Hej Alle sammen.
jeg prøvet mig frem og løse opgaven, men vil være sikker på om det er rigtig, så jeg håber i gider rette den hvis den forkert.
prisen på en trøje stiger 12%, hvilket svarer til 42 kr
A) Hvor meget kostede trøjen før prisstigningen?
JEg har sagt 12%/42*100 = 28,5kr.
Men B) kan jeg ikke finde ud af det håber i gider hjælpe mig... b) Beregn trøjens nye pris?
på forhånd tak :)
jeg prøvet mig frem og løse opgaven, men vil være sikker på om det er rigtig, så jeg håber i gider rette den hvis den forkert.
prisen på en trøje stiger 12%, hvilket svarer til 42 kr
A) Hvor meget kostede trøjen før prisstigningen?
JEg har sagt 12%/42*100 = 28,5kr.
Men B) kan jeg ikke finde ud af det håber i gider hjælpe mig... b) Beregn trøjens nye pris?
på forhånd tak :)
Svar #1
30. september 2007 af ibibib (Slettet)
a) Nej 12% er 42 kr. og så er 100% 42/12·100=350 kr.
b) Kan du ike finde ud af b)? Det tror jeg ikke på.
b) Kan du ike finde ud af b)? Det tror jeg ikke på.
Svar #7
30. september 2007 af Joon12 (Slettet)
Kan jeg spørge en spørgesmål mere?
hvis 14% af et beløb svarer til 70 kr.
beregn hele beløbet?
er det så 14%/70*100 ?
hvis 14% af et beløb svarer til 70 kr.
beregn hele beløbet?
er det så 14%/70*100 ?
Skriv et svar til: Rette mat opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
