Tysk

korte tyske sætninger- rette?

03. oktober 2007 af mm :) (Slettet)
Hun har været ung = sie ist jugend geworden

Hun er blevet gammel = Sie ist alt geworden

Helga og Werner har tidligere været arbejdere. Nu er de blevet pensionister. De har haft et hus og har i dag en lejlighed. Huset var blevet for stort. Sønnen var først mekaniker, så blev han værkfører. Datteren har været ekspeditrice, men nu er hun blevet lærerinde.

Helga und Werner sind frühere Arbeiter gewesen. Jetzt sind sie Rentner geworden. Sie hatten eine Haus gehabt und hatten heute eine Wohnung. Das Haus war zu gross gewesen. Der Sohn war erst Mechaniker, dann ist er einer Meister geworden. Die Tochter ist eine Verkäuferin gewesen, aber jetzt ist sie eine Lehrerin.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af josemaria (Slettet)


Helga und Werner sind frühere Arbeiter gewesen. Jetzt sind sie Rentner geworden. Sie hatten eine (ein) Haus gehabt und /hatten heute/ (heute haben sie) eine Wohnung. Das Haus war zu gross gewesen. Der Sohn war erst Mechaniker, dann ist (wurde) er einer Meister /geworden/. Die Tochter ist eine Verkäuferin gewesen, aber jetzt ist sie eine Lehrerin (geworden).

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Hun har været ung = sie ist jugend geworden (gewesen)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Helga und Werner sind früher/e/ Arbeiter gewesen. Jetzt sind sie Rentner geworden. Sie /hatten/(haben) /eine/ (ein) Haus gehabt und /hatten heute/ (heute haben sie) eine Wohnung. Das Haus war zu gross /gewesen/(geworden). Der Sohn war erst Mechaniker, dann /ist/ (wurde) er ein/er/ (Werk)meister /geworden/. Die Tochter ist eine Verkäuferin gewesen, aber jetzt ist sie eine Lehrerin (geworden).

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

og det hedder sie ist jung gewesen ... Jugend er substantivet - altså ungdom!

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

#4 ganz wahr ja..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2007 af danielruhmann (Slettet)

gross -> groß
Die Tochter ist eine Verkäuferin gewesen --> Die Tochter ist Verkäuferin gewesen (artiklen skal ikke medtages her)
ist sie eine Lehrerin geworden --> ist sie Lehrerin geworden

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Så hedder det
dann wurde er ein Werkmeister --> dann wurde er Werkmeister ...
(forstår ikke lige, hvad det er for en regel?)

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

#6
Hvordan kan du se når artiklen ikke skal med?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2007 af danielruhmann (Slettet)

Verkäuferin angiver, at der er tale om et hunkönsväsen - altsä behöver du ikke at tydeliggöre dette gennem det bestemte eller ubemstemte pronomen.

Skriv et svar til: korte tyske sætninger- rette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.